Här är Socialdemokraternas nya lag i regionen

Det är ett starkt och energifyllt lag som idag presenteras från Socialdemokraterna för de kommande fyra åren i regionen. Det är viktigt att hela regionen speglas i politiken och det lag som nu presenteras är rutinerat med stor geografisk spridning. Här är kandidaterna som nominerats att väljas in i regionstyrelsen!

Helén Eliasson, gruppledare för Socialdemokraterna i Västra Götalandsregionen sedan 2015, har lång erfarenhet av regionens arbete och är nominerad att bli regionstyrelsens ordförande.

– Jag är tacksam men ödmjuk inför det stora förtroendet och ska förvalta det på bästa möjliga sätt med högsta prioritet; invånarnas bästa. Det är ett starkt lag jag får förtroendet att leda, och vi är redo att lösa de utmaningar vi har framför oss tillsammans. Nu ligger vårt fokus att se till att invånarna ska få vård i tid, att arbetsmiljön förbättras för personalen så att förtroendet för VGR som arbetsgivare ökar och att kollektivtrafiken byggs ut som en del i att nå klimatmålen, säger Helén Eliasson, gruppledare för Socialdemokraterna i Västra Götalandsregionen.

Nytt namn in i regionen är My Alnebratt från Göteborg, hon kommer direkt från finansdepartementet i Magdalena Anderssons regering och föreslås bli regionråd. Ny är också Anna-Karin Skatt från Tidaholm som har erfarenhet som kommunstyrelsens ordförande och föreslås som ersättare i regionstyrelsen. Tidigare kända ansikten som nominerats att bli regionråd är Alex Bergström från Falköping och Bijan Zainali från Trollhättan. Ersättare föreslås Janette Olsson från Stenungssund, Jim Aleberg från Ale, Louise Åsenfors från Uddevalla och Per Tenggren från Göteborg.

– Det känns tryggt att veta att alla i vårt lag är mycket erfarna och känner till regionen väl. Vi är väl medvetna om det hårda arbete som ligger framför oss, och ser fram emot att driva en politik i RödGrön Ledning tillsammans för invånarnas bästa!

Tisdag den 25 oktober väljs den nya regionstyrelsen formellt i regionfullmäktige i Vänersborg.

 

Kontakt press:

Ängelina Ahlén
Politisk sekreterare (S)

E-post: angelina.ahlen@vgregion.se
Mobil: 073-866 67 78

facebook Twitter Email