Regionen kan bättre

Vår gemensamma välfärdsmodell är till stor del det som gör Sverige fantastiskt. När välfärden fungerar och omfattar alla vågar vi mer; byta jobb, starta företag, bilda familj och skaffa barn, flytta eller börja studera. Det tjänar vi alla på. När välfärden omfattar alla kan den enskilda människans frihet växa. Då kan alla få chansen att förverkliga sina livsdrömmar. Detta är grunden för socialdemokratisk politik. Därför prioriterar vi investeringar i det gemensamma. Det börjar med våra barn, genom utbildning, med tillgång till välfärd hela livet. För oss socialdemokrater innebär det att prioritera klimatet, infrastruktur och bostäder framför fler skattesänkningar.

Sverige ska vara ett modernt innovativt välfärdsland som bygger på sammanhållning. Genom att ställa krav på varandra och hjälpas åt så utvecklar vi vår gemensamma samhällsmodell. Vi är alla med och bidrar där alla har ett ansvar och allas insatser behövs. Vi tar kampen för demokratin och för människovärdet.

Regionen behöver en socialdemokratisk ledning

Efter 8 år med en moderatledd ledning i regionen, bestående av M, C, L, KD och MP, så ser vi resultatet i form av en underfinansierad sjukvård vilket har lett till oerhört långa köer, dålig arbetsmiljö och personalbrist. Det måste bli ett slut på detta. Sjukhusen måste få långsiktiga och hållbara ekonomiska förutsättningar för att vända den negativa spiralen. Därför behövs en ny socialdemokratisk ledning av regionen.

Vi har politik för att göra regionen bättre! Klicka på länkarna för att läsa mer:

 

Du som har tillgång till Rosen hittar hela vårt handlingsprogram för mandatperioden 2022 – 2026 här, i annat fall kontakta kansliet på info@sivastsverige.se.

facebook Twitter Email