Inga barncanceroperationer uppskjutna på Sahlgrenska

I dagens partiledardebatt i riksdagen så hävdade Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch att Sahlgrenska skjuter upp barncanceroperationer. Läget på regionens sjukhus är tufft, men inte så här tufft. ”Jag har kollat med den av cheferna för i Sahlgrenskas pandemigrupp som varje dag leder arbetet med att balansera den vanliga sjukvården och covid-vården. Jag har kollat med biträdande sjukvårdsdirektören. Jag har kollat med områdeschefen på barnsjukvården som kollar med chefen på barncancercentrum. Alla säger samma sak - ingen barncanceroperation har skjutits upp av pandemiskäl”, säger Cecilia Dalman Eek (S), vice ordförande på Sahlgrenska Universitetssjukhuset.

Konsekvenserna av pandemin är illa nog som det är men det är självklart viktigt att alla håller sig till sanningen utan att ljuga.

”Att en partiledare i riksdagens partiledardebatt står och riktar anklagelser och sprider information som inte stämmer är mycket allvarligt”, säger Helén Eliasson (S), vice ordförande i regionstyrelsen.

”Självklart rör detta upp mycket känslor och skapar oro i onödan, något som vi verkligen inte behöver i detta allvarliga läge”, fortsätter Cecilia Dalman Eek.

”Att partiledaren för KD kan stå i riksdagens plenisal och påstå uppgifter som inte stämmer är mycket olyckligt. Varför har hon inte stämt av detta med sina partikollegor i KD som är med och styr i Västra Götalandsregionen”, avslutar Helén Eliasson.

Vi hoppas nu att Ebba Busch snarast kommer ut med en rättelse och tar tillbaka sitt felaktiga påstående.

facebook Twitter Email